nieuwsmonitoring

Besluitvorming en basis voor content

Om zeker te weten dat je de juiste strategische, tactische en operationele beslissingen maakt, is het belangrijk om grip te hebben op alle informatie over de markt waarin je je bevindt.

Deze informatie is ook te gebruiken als basis voor nieuwswaardige en feitelijke content. Deel de informatie en kennis die je in huis hebt om je positie als kennisleider op te bouwen of te versterken. Daarnaast houd je jouw positie in de media in beeld, zodat je kunt reageren op publicaties als dat nodig is.

Meer dan mediamonitoring

Je hebt beschikking tot nieuws dat invloed kan hebben op je bedrijfsvoering, maar ook tot bijvoorbeeld wetenschappelijke onderzoeken, marktrapporten of whitepapers uit bijna alle branches. Allemaal gelicentieerde content.

De (inter)nationale bronnenset van tientallen uitgevers (naast ANP-berichtgeving en Nederlandse media, bijvoorbeeld ook Dow Jones Factiva en Ebsco) van ANP Business geeft je de mogelijkheid een zo breed mogelijke blik te hebben op alles dat relevant is voor jouw organisatie.

Informatie voor verschillende teams

Het informatiemanagement vindt vaak plaats vanuit het pr- of communicatieteam. Maar ook het strategische team, c-level, research, sales, marketing en business development hebben informatie nodig om op te bouwen.

De woordvoerder wil zeker zijn dat de juiste notificaties en pushberichten op tijd binnenkomen. De pr-professional wil de directie verrassen met essentiële informatie. En marketing moet weten wat de markt en de concurrentie doet en hoe de positionering hierdoor wordt beïnvloed.

Alle stakeholders geïnformeerd vanuit één punt

De bronnenset van ANP Business heeft voor alle afdelingen nieuws en informatie beschikbaar. Maak van nice-to-read need-to-know: wat is niet alleen voor het managementteam interessant, maar moet door de hele organisatie worden gelezen?

Zo is het mogelijk je stakeholderengagement te vergroten en ben je niet onnodig tijd kwijt aan het monitoren van veel verschillende kanalen en bronnensets.

Op journalistieke wijze geselecteerd en opgeschreven

Onze bronnenset levert bij een zoekvraag een grote hoeveelheid content op. Uit deze resultaten kun je zelf selecteren wat de meest relevante onderwerpen zijn op dat moment.

Of je laat een mediaspecialist naar de content kijken. Deze expert, die zelf een journalistieke achtergrond heeft, weet wat de laatste ontwikkelingen zijn in jouw vakgebied, houdt jouw wensen in gedachten, zoekt zo de meest relevante resultaten bij elkaar én maakt er een management summary of branche-update van.

Overzichtelijk en gemakkelijk delen

Ben jij verantwoordelijk voor het informatiemanagement? Dan is het handig als je overzichtelijk de relevante informatie kunt delen met collega’s of stakeholders. In de nieuwsbrieventool van ANP360+ stel je de nieuwsbrieven in zoals jij ze wil versturen.

Helpen wij? Dan kunnen we ook leesversnellers in de nieuwsbrief opnemen van geselecteerde artikelen, of we sturen je een branche-update. En vergeet de grafieken uit de LocalFocus-tool niet toe te voegen.

Datavisualisatie met LocalFocus

We doen het samen.

Het team van ANP Business kent en begrijpt je markt. We zien onze dienstverlening als een partnerrelatie met onze klanten. We leveren altijd en denken met je mee om de meest relevante en efficiënte informatie op te leveren.

Op die manier gaat onze samenwerking verder dan alleen het aanbieden van een product. Zien we ergens anders ook kansen? Dan gaan we pro-actief met je in gesprek. Denk bijvoorbeeld aan het genereren van earned media.

Onder de aandacht komen van media met Expert Support
Aan de slag met

(Inter)nationale nieuws- en marktmonitoring

Nationale nieuwscontent
Landelijke en regionale kranten, in magazines en vakbladen, op radio en televisie, op ruim 4000 nieuwssites en blogs én op Twitter.
(Inter)nationale nieuws- en marktcontent
Gelicentieerde content (vanuit o.a. Dow Jones Factiva en Ebsco): tijdschriften, wetenschappelijke publicaties, jaar- en marktrapporten, whitepapers.
Voor verschillende afdelingen
Strategie, c-level, pr en/of communicatie, research, rales, HR, marketing en business development.
Dagelijkse selectie
Je maakt deze zelf of kiest voor een mediaspecialist met vakkennis van ANP Business.
Dagelijks business-overzicht in de mail
De meest relevante artikelen, geselecteerd en geschreven door een mediaspecialist met vakkennis, op basis van journalistieke technieken.
(Twee)wekelijkse branche-update
De meest relevante artikelen, geselecteerd en geschreven door een mediaspecialist met vakkennis, op basis van journalistieke technieken.

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Salesafdeling
Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden