Met je team kaarten en grafieken maken binnen één platform.

Of je nou vormgever, communicatieprofessional, journalist of GIS-freak bent, met het LocalFocus-dataplatform kan je samen met een team van elke grootte gemakkelijk interactieve kaarten, grafieken en tabellen maken en onderling delen. Ook deel je resultaten en cijfers over je bedrijf of branche snel met andere mensen uit jouw organisatie. Samenwerken staat dus voorop. Al je datavisualisaties op één platform. En leuk om te weten: LocalFocus is sinds 2022 onderdeel van het ANP.

Herkenbare en veelzijdige graphics.

Met een kaart maak je regionale verschillen in één oogopslag duidelijk. Laat groeitrends zien in een lijngrafiek of staafdiagram. Creëer aantrekkelijke tabellen die doorzoekbaar zijn voor je publiek.

Je maakt alle graphics in je eigen huisstijl. Zo passen ze bij je andere communicatiemiddelen en herkent je doelgroep jouw merk meteen. Je maakt in het platform net zo makkelijk bestanden voor social media en websites, als voor intranet of print.

Data heel eenvoudig toevoegen.

In een paar tellen maak je van jouw dataset een visueel verhaal. Kopieer en plak je tabel in de overzichtelijke editor en je kunt gelijk aan de slag. Of typ de cijfers direct in LocalFocus. Wil je iets aanpassen? Geen probleem, terwijl je typt verschijnen je bewerkte gegevens op de interactieve kaart of in de grafiek.

Kaarten in een handomdraai.

Wist je dat je met LocalFocus snel een kaart kan maken van alle gemeenten en provincies? De kaartmodule herkent meer dan duizend gebiedsindelingen. Automatisch, van elk land ter wereld. En in een handomdraai voeg je lijnen toe of zet je punten neer. Zo deel je snel speciale routes of locaties. Denk bijvoorbeeld aan het parcours van een marathon, of een plek waar een groot verkeersongeluk is gebeurd.

Data over je eigen branche.

Of het nu gaat om CBS-cijfers die maandelijks terugkeren of een eenmalige kaart over een groot evenement; op het dataplatform vind je allerlei onderwerpen die relevant zijn voor zowel media als andere organisaties. Onze datajournalisten houden in de gaten wanneer er nieuwe statistieken gepubliceerd worden - bijvoorbeeld door het CBS, de politie of de ministeries - en zetten relevante cijfers op een rij. Kies voor data over jouw eigen branche en informeer doelgroep en stakeholders.

Probeer het gratis!

We willen jou zo goed mogelijk helpen en adviseren bij het gebruik van LocalFocus. Daarom onderhouden we graag persoonlijk contact. Onze betaalde abonnees ontvangen daarnaast een maandelijkse rapportage. Ontdek hoeveel datavisualisaties jij en je collega’s hebben gemaakt – en hoe vaak deze zijn bekeken.

Het LocalFocus-platform is gratis te proberen. Schrijf je meteen in en probeer de mogelijkheden.

LocalFocus nu proberen

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Salesafdeling
Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden