Podcast

Fotograaf Ramon van Flymen vertelt over zijn foto van Oekraïense vluchtelingen

Fotograaf Ramon van Flymen vertelt over zijn foto van Oekraïense vluchtelingen
Door Nana van Dijk · 28 Apr 2022
anp oekraïense vluchtelingen
Oekraïense vluchtelingen arriveren op Amsterdam CS. Foto: ANP / Ramon van Flymen

Dagelijks zie je de foto's van het ANP in de kranten, online of op tv, maar wat zijn de verhalen achter deze nieuwsfoto's? Dat hoor je in ANP Beeldspraak, de podcast van het ANP over foto's en fotografen. Elke maand gaat presentator en politiek fotograaf Bart Maat in gesprek met een fotograaf en bespreken ze het verhaal achter een opvallende nieuwsfoto. 

Journalisten en fotografen leggen de oorlog in Oekraïne vast. Ook in Nederland zijn de gevolgen van de oorlog te merken. Er komen dagelijks Oekraïense vluchtelingen aan in Nederland. Fotograaf Ramon van Flymen fotografeerde moeder met kind die vanuit Berlijn per trein aankwam in Amsterdam. Zij werden opgevangen door vrijwilligers. In deze aflevering van ANP Beeldspraak vertelt Ramon hoe de foto tot stand kwam, hoe lang hij daar heeft gefotografeerd en hoe er op hem werd gereageerd toen hij de foto maakte.

Nieuwsfoto van de maand

De nieuwsfoto's die tijdens de podcast worden besproken zijn afkomstig uit de maandselectie nieuwsfoto van de maand. Deze foto's worden gekozen door een jury gebaseerd op de meest gedownloade foto's uit de ANP-beeldbank en gepubliceerde nieuwsfoto's in de media. Eén van de tien foto's uit de maandselectie wordt uitgekozen en samen met de fotograaf die de foto maakte besproken in de podcast. Elke winnende maandfoto maakt aan het begin van het nieuwe jaar kans op ANP Nieuwsfoto van het jaar publieksprijs. 

De opname is van de podcast is ook gefilmd. Bekijk de video hieronder, of via het YouTube-kanaal van het ANP.

Ramon van Flymen over zijn foto.

Nana van Dijk
Nana van Dijk
nana.van.dijk@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden