Podcast

Al 34 jaar achter de camera: fotograaf William Rutten te gast in ANP Beeldspraak

Al 34 jaar achter de camera: fotograaf William Rutten te gast in ANP Beeldspraak
30 Apr 2021
william rutten
William Rutten en Bart Maat tijdens de opname van de podcast in de studio van William.

In de fotografiepodcast ANP Beeldspraak spreekt presentator en politiek fotograaf Bart Maat met uiteenlopende gasten over de passie voor fotografie. Deze keer te gast: bekend Nederlands entertainmentfotograaf William Rutten.

Over de aflevering

Al 34 jaar krijgt William wereldberoemde sterren en bekende Nederlanders voor zijn lens. Op jonge leeftijd begon hij met fotograferen en smokkelde hij zijn camera tijdens concerten mee naar binnen. Niet veel later verkocht hij zijn werk en kreeg hij steeds meer opdrachten, waaronder voor Nederlands muziektijdschrift Hitkrant. Door in het publiek bij televisieprogramma's als Countdown te fotograferen wist William in contact te komen met beroemde sterren. Op 18-jarige leeftijd begon hij zijn eigen fotostudio, wat al snel een succes werd. Wereldsterren als Beyoncé, Robbie Williams, Brad Pitt en Nirvana lieten zich fotograferen in zijn studio.

Iedere maand verschijnt er een nieuwe aflevering van ANP Beeldspraak. De podcast kun je beluisteren via je favoriete podcast-app, bijvoorbeeld Spotify en Apple Podcast. 

Over William Rutten

William Rutten (51) is bekend Nederlands fotograaf. Al vroeg begon hij met fotograferen. Eerst tijdens concerten en later als portretfotograaf. Vanaf 2016 is William jurylid bij het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje, waarin bekende Nederlanders hun fotografeerkunsten tonen. In 2020 opende William Rutten zijn eerste foto-tentoonstelling 'Face It' in Museum Hilversum. Voor de tentoonstelling maakte William indringende portretten van 75 bijzondere mediamannen waaronder Matthijs van Nieuwkerk, Herman van Veen en Youp van 't Hek. Vanwege het succes is er ook een fotoboek uitgebracht, inclusief 25 nieuwe portretten.

Besproken in de podcast, handige linkjes en meer

Luister meer

In vorige aflevering van ANP Beeldspraak sprak Bart met fotograaf Remco Koers. Met zijn corona-serie won hij begin dit jaar Jos van Leeuwen Jong Talent, de fotoprijs voor jong fotografietalent.

Meer over de aflevering

Het laatste fotonieuws

Mis geen enkele foto-update van de fotoafdeling van het ANP en meld je aan voor de beeldnieuwsbrief. Iedere maand een verse nieuwsbrief gevuld met fotonieuws.

Schrijf mij in

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden