Podcast

Fotograaf Sem van der Wal vertelt het verhaal achter deze juichfoto

Fotograaf Sem van der Wal vertelt het verhaal achter deze juichfoto
Door Franca Grimbergen · 18 Feb 2022
Spelers en supporters van TOP Oss vieren overwinning tegen FC Den Bosch. Foto: ANP / Sem van der Wal

Dagelijks zie je de foto's van het ANP in de kranten, online of op tv, maar wat zijn de verhalen achter deze nieuwsfoto's? Dat hoor je in ANP Beeldspraak, de podcast van het ANP over foto's en fotografen. Elke maand gaat presentator en politiek fotograaf Bart Maat in gesprek met een fotograaf en bespreken ze het verhaal achter een opvallende nieuwsfoto. 

Fotograaf Sem van der Wal trapt het nieuwe seizoen af en is te gast in de eerste aflevering. Hij maakte bovenstaande foto, tijdens de derby TOP Oss tegen FC Den Bosch. Het was de eerste wedstrijd met publiek na de versoepelingen én ook de eerste officiële voetbalwedstrijd waar Sem van der Wal fotografeerde. Hoe dat voor Sem was en hoe deze foto tot stand kwam, hoor je in de podcastaflevering.

Luister via Spotify

Naar de aflevering

Luister via Apple Podcasts

Naar de aflevering

Nieuwsfoto van de maand

De nieuwsfoto's die tijdens de podcast worden besproken zijn afkomstig uit de maandselectie nieuwsfoto van de maand. Deze foto's worden gekozen door een jury gebaseerd op de meest gedownloade foto's uit de ANP-beeldbank en gepubliceerde nieuwsfoto's in de media. Eén van de tien foto's uit de maandselectie wordt uitgekozen en samen met de fotograaf die de foto maakte besproken in de podcast. Elke winnende maandfoto maakt aan het begin van het nieuwe jaar kans op ANP Nieuwsfoto van het jaar publieksprijs. 

De opname is van de podcast is ook gefilmd. Bekijk de video hieronder, of via het YouTube-kanaal van het ANP.

Franca Grimbergen
Franca Grimbergen
franca.grimbergen@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden