Podcast

Nieuwe podcastaflevering ANP Beeldspraak met fotograaf Remco Koers

Nieuwe podcastaflevering ANP Beeldspraak met fotograaf Remco Koers
05 Mar 2021
fotografie podcast
Remco Koers met zijn Jos van Leeuwen Jong Talent-award in zijn hand en presentator Bart Maat voor de opname van de podcast.

In de fotografiepodcast ANP Beeldspraak spreekt presentator en politiek fotograaf Bart Maat met uiteenlopende gasten over de passie voor fotografie. Deze keer is winnaar Jos van Leeuwen Jong Talent én freelance fotograaf Remco Koers te gast.

Over de aflevering

Remco Koers won begin dit jaar Jos van Leeuwen Jong Talent, de fotoprijs van het ANP voor jong fotografietalent, met zijn serie 'Cultuur in tijden corona'. Voor zijn serie heeft hij verschillende cultuurmakers gefotografeerd in lege, openbare en culturele ruimtes. Met deze foto's belicht hij de impact van het coronavirus op de cultuursector. Bart vraagt Remco het hemd van het lijf over zijn winnende serie. En verder wordt er gesproken over het fotograferen bij uit de hand gelopen corona-demonstraties en vertelt Remco over de serie bijzondere portretten van activisten die hij maakte in Wit-Rusland.

Iedere maand verschijnt er een nieuwe aflevering van ANP Beeldspraak. De podcast kun je beluisteren via je favoriete podcast-app, bijvoorbeeld Spotify en Apple Podcast.

Over Remco Koers

Remco Koers (35) uit Zoetermeer, studeerde aan de fotoacademie in Amsterdam. Sinds enkele jaren werkt Remco als freelance fotograaf voor o.a. het ANP. Zijn foto’s behaalde verschillende prijzen. Zo won hij afgelopen januari Jos van Leeuwen Jong Talent, de prijs voor jong fotografietalent van het ANP. Ook bij de Zilveren Camera viel Remco in de prijzen, hij won met zijn foto's in de categorieën nieuws internationaal en kunst, cultuur en entertainment.

Besproken in de podcast, handige linkjes en meer

  • Bekijk meer werk van Remco op zijn website
  • Blijf op de hoogte van het werk, nieuwe projecten en meer via het Instagram-account van Remco
  • Bekijk via anpfoto.nl de volledige fotoserie 'Cultuur in tijden van corona' van Remco
  • Bekijk Remco zijn pitch voor JvL Jong Talent over zijn winnende corona-serie hier

Bekijk hieronder een aantal foto's die tijdens de aflevering worden besproken.

Deel je tip

Heb jij een tip voor onze fotografiepodcast, een suggestie voor een gast of een andere podcast gerelateerde vraag? Laat het ons weten via onderstaand formulier. 

Dank voor het insturen van je tip. We gaan ernaar kijken. 

Luister meer

In vorige aflevering van ANP Beeldspraak sprak Bart met popfotograaf Andreas Terlaak. Een gesprek over muziek op beeld, sterren voor de lens en snelle auto's.

Meer over de aflevering

Het laatste fotonieuws

Mis geen enkele foto-update van de fotoafdeling van het ANP en meld je aan voor de beeldnieuwsbrief. Iedere maand een verse nieuwsbrief gevuld met fotonieuws.

Schrijf mij in

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden