Podcast

Beeldspraak, de podcast: fotograaf Remko de Waal

Beeldspraak, de podcast: fotograaf Remko de Waal
22 Sep 2020
podcast beeldspraak anp
Bart Maat en Remko de Waal.

ANP heeft iets nieuws! Samen met ANP-fotograaf Bart Maat lanceren we de fotografiepodcast ANP Beeldspraak. Met iedere maand een fotograaf te gast, gesprekken over de passie voor het vak en de verhalen achter de fotografie. In de eerste aflevering spreekt Bart Maat met fotograaf Remko de Waal over fotograferen in coronatijd, de gevolgen van het virus voor hem als fotojournalist maar ook over het toenemende wantrouwen naar journalisten.

Over de aflevering

Terwijl veel mensen vanuit huis werkten tijdens de lockdown, werd Remko juist op pad gestuurd om de gevolgen van het coronavirus en de coronamaatregelen in beeld te brengen. Hij fotografeerde een lege Dam op 4 mei tijdens de Nationale Dodenherdenking, hij maakte foto's in een doodskistenfabriek in Gelderland en mocht fotograferen op een intensive care-afdeling met coronapatiënten. 

Half maart werd steeds duidelijker dat het aantal bestemming met het coronavirus toenam. Er volgde een toespraak van premier Mark Rutte, de scholen en alle horecagelegenheden moesten sluiten en overal in het land werden maatregelen genomen om 1,5 meter afstand te houden. Al snel veranderden de onderwerpen die Remko fotografeerde. 

Iedere maand verschijnt er een nieuwe aflevering van ANP Beeldspraak. De podcast kun je beluisteren via je favoriete podcast-app, bijvoorbeeld Spotify of Apple Podcast.

Meer over fotograaf Remko de Waal

Remko de Waal werkt sinds 2014 als vaste nieuwsfotograaf voor ANP. Na een opleiding tot ingenieur besloot hij toch fotograaf te worden. Hij kwam al snel bij het ANP terecht, waar hij sinds dit jaar in dienst is. Remko is een allround fotograaf en wordt ingezet om verschillende nieuwsonderwerpen te fotograferen van politiek en portretten tot de Formule 1. Met verschillende foto's is Remko al negen keer genomineerd voor de Zilveren Camera. 

Luister meer

In de tweede aflevering van ANP Beeldspraak spreekt Bart Maat met fotograaf Kees van de Veen.

Lees verder

Een snelle foto

Fotograaf Remko de Waal spraken we eerder over fotografen tijdens de Formule 1.

Lees zijn verhaal

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden