Workshop: Kort en concreet schrijven (ook met AI)

Workshop: Kort en concreet schrijven (ook met AI)

Datum: 12 september 2024
Duur: 10:00 - 12:00 uur
Investering: € 194
Locatie: online of op jouw kantoor

Je schrijft een persbericht, maar journalisten bellen je niet. Je mailt je collega’s, maar met de helft van je vragen doen ze niets. De kern van de inhoud voorop zetten in je tekst is belangrijk. Want jouw lezers hebben maar weinig tijd. In deze online workshop leer je scanbaar schrijven: kort en concreet.

Tijdens deze online workshop hoor je wat piramideschrijven is, staat het zelf doen centraal maar leren we je ook hoe je AI kunt inzetten. Daarnaast ga je aan de slag met andere deelnemers.

Meld jezelf of je team hieronder aan voor de workshop.

Aanmelden
workshop: schrijfworkshop kort, effectief en concreet leren schrijven

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is ontwikkeld voor contentmakers en communicatieadviseurs die meer willen bereiken met hun content en die beter willen worden in hun vak. Leer van taalprogramma's als ChatGPT en profiteer van de jarenlange media-ervaring van onze experts en hun visie op wat goede content is.

Data en duur

De online workshop wordt gegeven op 12 september 2024 van 10.00-12.00 uur.

Investering

De prijs voor de online workshop is 194 euro exclusief btw.

Locatie

Deze workshop vindt online plaats. Je ontvangt de link na aanmelding per mail. Wij gebruiken Google Meet. We raden deelname met je telefoon af; gebruik je laptop.

Annuleren

Ben je verhinderd? Je kunt je tot 14 dagen voor aanvang afmelden om je deelnamebedrag terug te krijgen. Meld je je kort van tevoren af? Dan kun je binnen een jaar kosteloos aan een andere online workshop meedoen.

Aanpak

In elke workshop gebruiken we de teksten van deelnemers om mee te werken.

Voorbereiding

Je krijgt van de trainer een paar vragen ter voorbereiding. Je antwoorden gebruikt de trainer in de workshop, zodat deze op jouw leerdoelen aansluit.

Opbouw

We beginnen met de basis en een paar oefeningen, waarna theorie en schrijfopdrachten elkaar afwisselen. De interactie gaat via de chat. Op het programma staat:

○ lezers nieuwsgierig maken
○ bedenken wat je wilt vertellen
○ schrijven als een journalist
○ teksten inkorten en spannend maken
○ koppen maken: geen clickbait
○ schrijftips
○ AI inzetten voor communicatie 

Na afloop

Je voltooit de schrijfopdracht en stuurt die desgewenst voor feedback naar de trainer op. Ook ontvang je de presentatie en aanvullende leestips.

Jouw resultaat

○ Je bereikt meer lezers
○ Je voorkomt misverstanden
○ Je praat je doelgroep sneller bij
○ Je sluit aan op de stijl van journalisten

Workshop: Kort en concreet schrijven

Data: 12 september 2024 Tijden: 10.00-12.00 Investering: € 194 ex. btw per deelnemer

Andere mogelijkheden

Twijfel je of deze workshop iets voor jou is? Of wil je de workshop met meerdere collega’s volgen, bij jou op kantoor of bij ons in Den Haag? Dan kun je bovendien profiteren van een korting tot 43%.

Wij denken graag met je mee. We kunnen ook een andere variant voor je bedenken. Denk aan:

1. Opiniestukken schrijven 
2. Beeldend schrijven
3. Optimaal je social media inzetten

Over de trainers

Deze workshop wordt gegeven door Roald Regtien.

F.A.Q.

Hoe meld ik mezelf aan?

Aanmelden kan via het formulier hierboven. Vul jouw gegevens in. Vergeet niet de (zakelijke) gegevens voor de facturatie in te vullen. En je bent aangemeld. Na invullen ontvang je een bevestiging per mail. Niet ontvangen? Check je spam/ongewenst folder of neem contact met ons op, dan kijken wij het voor je na.

Neem contact op
Aanmelding annuleren?

Ben je verhinderd? Je kunt je tot 14 dagen voor aanvang afmelden om je deelnamebedrag terug te krijgen. Meld je je korter van tevoren af? Dan kun je binnen een jaar kosteloos aan een andere online workshop meedoen, maar brengen we het bedrag wel in rekening. Dit aanbod vervalt 24 uur voor aanvang van de workshop. Meld je je dus binnen 24 uur af, of ben je afwezig zonder het ons te melden, dan moeten we helaas het hele deelnamebedrag in rekening brengen, zonder dat je een andere workshop kunt volgen.

Wat is de locatie van de workshop?

Deze workshop vindt online plaats. Na aanmelden ontvang je een linkje naar de online omgeving (Google Meet). Je kunt dus deelnemen vanuit waar het jou uitkomt.

We bieden ook andere workshops aan die bij ons op het ANP-kantoor plaatsvinden. Leuk, want dan krijg je ook een kijkje achter de schermen tijdens een uitgebreide rondleiding op de ANP-redactie.

Wil je deze workshop bij jou op kantoor volgen met collega's? Dat kan ook. Dan komen we naar je toe. Geïnteresseerd? Neem hiervoor contact op met ons team voor een passend aanbod. Bovendien kun je dan van een leuke korting profiteren.

Neem contact op
Kan ik de workshop ook met mijn team volgen?

Elke workshop is ook incompany te volgen bij jou op kantoor. Volg je graag een workshop met je gehele team? Dit kan voor een vast bedrag van € 2.749, - ex. btw, tot een groepsgrootte van maximaal tien personen. Zo profiteer je met tien collega's bovendien van maar liefst € 210,- korting per deelnemer. Dat is 43% korting.

Aanvragen? Neem contact op

Meer leren?

Artikel:

Meepraten over moeilijke zaken zonder het jezelf moeilijk te maken

Lees het artikel

Download:

Anatomie van het bijna perfecte persbericht

Download de infographic

Webinar:

Snel en inhoudelijk iets bijdragen aan het nieuws

Bekijk het webinar