Mededeling

ANP Business lanceert ANP Connect als hét platform voor pr en communicatie

ANP Business lanceert ANP Connect als hét platform voor pr en communicatie
Door Nana van Dijk · 12 Sep 2023
ANP Connect, hét platform voor pr en communicatie

ANP Business helpt bedrijven en instellingen om hun communicatie met media te organiseren. Met de komst van ANP Connect kan dat nu nog eenvoudiger en gerichter. Gebruikers van het nieuwe pr-platform kunnen onbeperkt persberichten en expertquotes naar media versturen, via de kanalen van het ANP. ANP Business brengt met ANP Connect verschillende diensten samen om zo het gebruiksgemak voor organisaties te verbeteren.

ANP Connect stelt gebruikers in staat om hun persberichten of expertquotes op te stellen en te verbeteren. De berichten kunnen worden verstuurd naar zowel redacties via het ANP-net, als naar individuele journalisten via de Connect-database. Daarnaast kunnen persuitnodigingen en aankondigingen geplaatst worden op de veelgebruikte ANP-agenda. 

Een belangrijke nieuwe bron waar de persberichten en expertquotes worden gepubliceerd is  ANP Persportaal. Dat is het openbare platform waar journalisten op hun interessegebied alerts aanmaken. Elke afzender heeft op ANP Persportaal haar eigen newsroom, en berichten worden ingedeeld op thema.    

Onbeperkt versturen tegen vast tarief

ANP Connect vervangt het oude platform, de NieuwsManager. Een grote verbetering van het nieuwe platform is het prijsmodel van ANP Connect, waarbij gebruikers onbeperkt kunnen versturen. Daarnaast blijft er ook de optie om berichten te sturen op eenmalige basis. De NieuwsManager wordt uitgefaseerd.

ANP-directeur Martijn Bennis: “We hebben goed gekeken naar succesvolle buitenlandse dienstverleners op het gebied van pr en communicatie. Met het nieuwe platform ANP Connect bieden we gemak, service en een effectief bereik. Het prijsmodel met onbeperkt gebruik is aantrekkelijk voor alle bedrijven en instellingen die regelmatig communiceren met de buitenwereld." 

Via ANP-kanalen versturen

ANP biedt al decennialang de mogelijkheid om persberichten te sturen. De redactie van het ANP communiceert rechtstreeks met nieuwsredacties in Nederland en tussen die constante stroom van journalistiek nieuws worden berichten van derden meegenomen. Uiteraard onder inhoudelijke verantwoordelijkheid van de afzender en los van de ANP-redactie. Door deze positie als spin in het web van de nieuwsmedia is ANP Connect in staat om een groot bereik te realiseren onder journalisten.

Meer weten?

Dit zijn de redenen om voor ANP Connect te kiezen.

Lees verder
Nana van Dijk
Nana van Dijk
nana.van.dijk@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden