Journalisten

Ik wil gebruik maken van betrouwbare nieuwsfeiten.

Ik wil gebruik maken van betrouwbare nieuwsfeiten.

Sinds de oprichting in 1934 maakt het ANP zich hard voor feitelijk gecheckt nieuws vanuit één onafhankelijke bron, zodat elk medium hierop kan bouwen.

Redactie van het ANP te Den Haag. Foto: ANP / Sem van der Wal

Nieuws gebaseerd op feiten.

Het ANP-nieuws zorgt voor een betrouwbare bron waarop vrijwel alle Nederlandse media vertrouwen. Als journalist wil je goed geïnformeerde keuzes maken over je berichtgeving en je wil zeker weten dat de nieuwsberichten, artikelen of dossiers die je deelt met je lezer gebaseerd zijn op feiten. Zo vertrouwt je lezer of luisteraar jou en jouw medium.

Hoe ANP helpt

Onze journalisten en redacteuren checken non-stop binnenkomende ontwikkelingen, geruchten, tips, persberichten en andere mediaberichten, verifiëren dit bij de betreffende instanties of personen en maken het als bericht pas voor jou beschikbaar als de feitelijke juistheid gegarandeerd wordt. Dagelijks worden er rond de 250 nieuwsberichten gemaakt en komen er rond de 100 nieuwe items op de nieuwsagenda. De berichten en agenda-items zijn op verschillende manieren te lezen en te gebruiken.

Nieuwsfeiten voor journalisten.

Bekijk op welke manieren ons nieuws beschikbaar is voor jou. Meer weten? Neem contact op.

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Salesafdeling
Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden