3200+ bronnen

De Bronnenbank is een gratis ondersteunende dienst van de ANP-redactie. Een speciaal opgerichte bronnenbankredactie werkt dagelijks aan het vullen en actualiseren van de database.

De Bronnenbank bestaat uit meer dan 3200 deskundigen, die elk vanuit hun expertise kunnen bijdragen aan nieuwsberichtgeving. Wetenschappers die het nieuws kunnen duiden, woordvoerders die een toelichting kunnen geven op berichtgeving en specialisten die kunnen aanschuiven in een programma.

Diversiteit

Wij streven naar een inclusieve Bronnenbank die een afspiegeling is van de (Nederlandse) samenleving. We bieden een podium aan deskundigen ongeacht afkomst, leeftijd, gender, religie of woonplaats.

Zoek en vind in de ANP-app

Alle bronnen staan in de ANP-app. Ze zijn te zoeken op onderwerp én gecategoriseerd op basis van het thema waarover zij kunnen vertellen. In de ANP-app vind je zo gemakkelijk de bron die jouw journalistieke werk kan ondersteunen. In het profiel vind je de functie, ervaring en een omschrijving van de expertise van een bron. Mailadres en (mobiel) telefoonnummer staan erbij.

Ga naar de desktopversie van de ANP-app

Toegang tot de ANP-app

Vrijwel alle Nederlandse media maken gebruik van het ANP-nieuws. Hun journalisten hebben daarmee toegang tot de ANP-app. Heb jij de ANP-app nog niet? Neem dan contact op via de contactbuttons onderaan deze pagina.

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden