Mededeling

Vuur&Goud: een terugblik op 20 jaar Olympische Spelen

Vuur&Goud: een terugblik op 20 jaar Olympische Spelen
Door Loretta Mulders · 07 Mar 2022
De cover van Vuur&Goud.
De cover van Vuur&Goud.

Nederland heeft heel wat te vieren als het om olympisch succes gaat. De afgelopen 20 jaar hebben Nederlandse sporters meer medailles behaald dan in alle jaren sinds de start van de Spelen in 1896. In de medaillespiegel van de laatste zomerspelen in Tokio staat Nederland zelfs op een 7e plaats. Nederland is dus een ware Olympische grootmacht geworden, ook al zijn we maar een klein land. Hoe kon dat gebeuren? 

In het eenmalig magazine Vuur&Goud wordt die vraag beantwoord. Medaillewinnaars als Ard Schenk, Sifan Hassan, Esther Vergeer en nog vele anderen vertellen over hun Spelen en de omstandigheden waarin zij tot hun prestaties zijn gekomen. Maurits Hendriks, de architect van de medailleoogst, kijkt terug op 20 jaar Spelen. In onderstaande video geven een aantal olympische atleten je een sneak preview van het magazine en vertellen zij over hun ervaringen. 

In Vuur&Goud vind je onder andere:

ca. 164 pagina's 
verhalen tussen 1896 en 2022
een overzicht van alle medaillewinnaars
interviews met 26 medaillewinnaars en andere belangrijke personen
foto's en boeiende infographics
nostalgie in beeld
Vuur&Goud is gemaakt door het ANP en wordt uitgegeven door NewSkool Media. Het magazine ligt nu in de winkel en kost €9,95. 

Loretta Mulders
Loretta Mulders
loretta.mulders@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden