Mededeling

Dit zijn de nominaties voor de ANP Nieuwsfoto van het jaar 2021

Dit zijn de nominaties voor de ANP Nieuwsfoto van het jaar 2021
Door Loretta Mulders · 05 Jan 2022

De vijf nieuwsfoto’s die zijn genomineerd voor de ANP Nieuwsfoto van het jaar 2021 zijn bekend. Deze prijs, voorheen Jos van Leeuwen Fotoprijs, wordt voor het vierde jaar op rij uitgereikt en is door het Algemeen Nederlands Persbureau en fotobureau Hollandse Hoogte in het leven geroepen om aandacht te genereren voor de nieuwsfotografie die de fotojournalisten in Nederland dagelijks produceren.

Genomineerden

De vijf genomineerde beelden zijn gemaakt door Bart Maat, Ramon van Flymen, Koen van Weel, Robin van Lonkhuijsen en Remko de Waal. Hun foto’s maken kans om tot de beste nieuwsfoto van 2021 verkozen te worden. Op dinsdag 11 januari 2022 om 16:00 uur wordt de winnaar in Den Haag via een livestream bekendgemaakt.

Jury

De jury bestaat dit jaar uit freelance beeldadviseur Leo Blom, chef foto Dick Moller van De Telegraaf en fotograaf Angeliek de Jonge.

Publieksprijs

Naast de juryprijs wordt op 11 januari 2022 ook de publieksprijs uitgereikt. Elke maand kan het publiek via social media en een webpagina stemmen op hun favoriete nieuwsfoto. Maandelijks komt daar één winnaar uit, die daarmee is genomineerd voor de jaarlijkse ANP Nieuwsfoto van het jaar publieksprijs. Op de dag van de uitreiking kan het publiek op de twaalf winnende nieuwsfoto’s stemmen via een online tool.

De genomineerden tot nu toe: Sander Koning, Jeroen Jumelet, Bart Maat, Robin van Lonkhuijsen (2x), Robin Utrecht (2x), Remko de Waal, Siese Veenstra en Remco Koers.

Ben jij erbij?

Kom erachter welke van deze vijf nieuwsfoto's dé nieuwsfoto van 2021 wordt en meld je aan voor de online uitreiking. De event vindt plaats op dinsdag 11 januari 2021.

Aanmelden

Het jaar 2021 in beeld

Het jaar in nieuwsfotografie van het ANP: van tranen van vreugde bij de Olympische Spelen en de Formule 1 tot uitbarstingen van geweld bij demonstraties tegen de avondklok en de coronamaatregelen.

Bekijk de video
Loretta Mulders
Loretta Mulders
loretta.mulders@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden