Mededeling

Wat is de beste nieuwsfoto van 2021?

Wat is de beste nieuwsfoto van 2021?
Door Franca Grimbergen · 23 Dec 2021
nieuwsfoto van het jaar
Een selectie van de gemaakte foto's door (freelance) ANP-fotografen in 2021.

Als we terugkijken op 2021 zien we een turbulent jaar met emoties. Er waren tranen van vreugde bij de Olympische Spelen, de Formule 1 en andere sportevenementen. Uitbarstingen van geweld bij demonstraties tegen de avondklok, coronamaatregelen en omdat voetbalstadions gesloten waren. Ook was er veel politieke frustratie na de verkiezingen om de langlopende formatie waar het ANP met een van die beelden, de 'functie elders'-foto, een rol in speelde. 

De online-uitreiking

En op dinsdag 11 januari 2022 maken we via een online-uitreiking bekend welke nieuwsfoto dé foto van het jaar 2021 is. Het is de vierde keer dat deze fotoprijs wordt uitgereikt en is in het leven geroepen door ANP en Hollandse Hoogte om aandacht te genereren voor de nieuwsfotografie die de fotojournalisten in Nederland dagelijks produceren. Ben jij erbij? 

Het jaar in nieuwsfotografie van het ANP. Alle beelden uit de video zijn gemaakt door onze fotografen. Bekijk meer beelden via anpfoto.nl

Franca Grimbergen
Franca Grimbergen
franca.grimbergen@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden