Tip

Model released beeld in vijf populaire thema’s

Model released beeld in vijf populaire themas
Door Franca Grimbergen · 01 Jul 2020
hittegolf ouderen
Oude dame blijft binnen omdat het buiten veel te heet is. Foto: Patricia Rehe

Sinds de aanpassing van de privacywetgeving is er steeds meer vraag naar model released beeld. Dit is beeld waar de portretrechten van zijn geregeld. De personen die op de foto staan hebben toestemming gegeven om de foto’s (commercieel) te gebruiken. Accountmanager Foto Jovanka Gögös helpt klanten met het zoeken naar model released beeld en deelt thema’s én beelden waar de afgelopen periode veel vraag naar was.

Thuiswerken

Sinds de coronacrisis zijn we met zijn allen meer dan ooit thuis en dat zal ook nog wel even zo blijven. Ons huis is een kantoor geworden, een sportschool, een online leslokaal en zelfs een virtuele bar en bioscoop. Regelmatig thuiswerken kan zomaar het nieuwe normaal worden. Veel klanten zoeken naar beeld wat de thuissituatie goed weergeeft: van kinderen die aan de keukentafel digitaal les krijgen tot videobellen met collega’s.

digitaal les kinderen
Thuiswerken tijdens het coronavirus. Foto: Erik van 't Woud
thuiswerken ouders
Moeder werkt thuis met kind. Foto: Mooi Echt!

Reizen met het openbaar vervoer

Sinds de uitbraak van het coronavirus is het openbaar vervoer minder vanzelfsprekend dan voor het virus. Het dragen van een mondkapje is verplicht in bus, tram, metro, trein en ook het vliegtuig. Dat vraagt om passend beeld.

reizen ov corona
Man reist met mondkapje met het openbaar vervoer. Foto: Paulien van Loo
reizen ov corona
Moeder en dochter met mondkapje in de RandstadRail. Foto: Robin Utrecht

Vakantie en zomer (in eigen land)

Niet verrassend maar in deze periode wordt volop vakantie beeld afgenomen. Veel mensen durven het nog niet aan om naar het buitenland te reizen en vermijden drukke toeristische plaatsen. De focus ligt dan ook op vakantie (en zomer) in eigen land. Geen massatoerisme maar kleinschaligheid, dichtbij huis en meer tijd doorbrengen met vrienden en familie staan voorop.

vakantie in eigen land
Afkoelen in een zwembadje op het balkon. Foto: Amaury Miller
hitte ouderen
Varen met de boot op een mooie zomerse dag. Foto: Sabine Joosten

Het nieuwe normaal

De coronacrisis zorgt ervoor dat we ons leven anders vormgeven en rekening moet houden met de 1,5 meter-samenleving. Het laat ons nadenken over wat social distancing betekent voor ons; van aangepaste klaslokalen tot videobellen met oma en sporten in de woonkamer.

coronamaatregelen klaslokaal
Inrichten van een klaslokaal na aanleiding van de coronamaatregelen. Foto: Anton Kappers-Thomasson
videobellen oma en opa
Videobellen met oma. Foto: Ramon van Flymen

Zorg

Altijd speelde zorg al een belangrijke rol in ons leven, maar afgelopen periode zijn we het meer dan ooit gaan beseffen. De vraag om zorg gerelateerd beeld nam logischerwijs dan ook toe. Van beeld van ziekenhuispersoneel in de frontlinie op de intensivecareafdelingen tot de zorg voor zelfstandige ouderen.

zorgpersoneel
IC-medewerker van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Foto: Jeffrey Groeneweg
ouderen corona zelfstandig wonen
Een oude dame woont nog zelfstandig. Foto: Patricia Rehe

Aan de slag met beeld

Nieuwsgierig geworden naar meer model released beeld in deze thema’s? Accountmanager Jovanka verzamelde meer dan 90 beelden.

Bekijk de beelden

Hulp nodig?

Onze accountmanagers van de fotoafdeling helpen je graag met zoeken naar het juiste beeld. Neem contact op en stel je vraag.

Naar de contactpagina
Franca Grimbergen
Franca Grimbergen
franca.grimbergen@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden